torsdag 14. mai 2009

Store hemsen vår :)

Hems er en høy platting i ei stue med åpent rom til røstet. En hems fantes eller finnes også ofte i hytter, koier eller seterhus. Den kan være mer eller mindre åpen på tre sider, eller utgjøre et loft over klevepartiet (koven) i en stuebygning, med åpning i tverrveggen ut mot øvre del av stuerommet.
Navnet skal være en relativt moderne forkortelse av hemsedal, betegnelsen som ble brukt i deler av Hallingdal. Opprinnelig kan navnet ha vært spøkefullt ment, men det kan også ha oppstått fordi en hems åpner seg mot stuerommet på samme måte som Hemsedal møter hoveddalføret Hallingdal ved Gol.Hmm, så morsomt da, at ordet "hems" kan være en moderne forkortelse av Hemsedal... Mulig nytt kallenavn på store hemsen vår dette altså ;)


Som nevnt i tidligere innlegg har vi laget oss 2 hemser i leiligheten vår, og idag tenkte jeg legge ut litt bilder fra den største. Den har fått parkett på gulvet og veggene er kledd med panel. Gamle bjelker har vi latt være synlige, og i tillegg har vi "funnet" en gammel teglsteinsvegg som var dekket av gammel mørtel. Jeg var fast bestemt på at denne skulle jeg ha frem! Etter ca 5-6 timer med hammer og annet verktøy (som jeg har glemt navnet på) og et par vannblemmer rikere fikk jeg teglsteinsveggen min frem :-DHer kommer en liten bildesere;
Gjennom all støvet kan rommet som skal bli hems skimtes i høyden


Teglsteinsveggen er kommet til syne. Her skal vi igang med å legge gulv."Kose-kroken"
"Du rykker stadig fremover i køen"

Det ferdige resultatet:


4 kommentarer:

Spunk og boblemukk sa...

Hei.
Takk for koselig kommentar på bloggen min.
Tror ikke du skal være redd for at jeg kommer til å produsere slike strikkaplagg hver dag akkurat ;)
Hemsen ble kjempekoselig. Stilig med teglsteinvegg :)

Ann Helen sa...

Hei Kristine!
det er beklageligvis en annen blogger på Nib som heter Min stil. Denne var desverre ikke ført opp i den alfabetiske listen, men ble medlem for noen uker siden. En annen blogger tipset om det i dag. Du er velkommen til å bli medlem med et annet navn:)

irina sa...

Så fint du blr på loftet og liker de gule og rosa fargene du operere med.
Vil ønske deg en flott 17 mai !!

Klem

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.