tirsdag 2. juni 2009

Oppussingstips del 1 - Mine 12 tips når man skal renovere/pusse opp

Vel overstått pinsehelg!! For en nydelig helg det har vært, og jeg har vært utrolig produktiv ;-D bilder av hva jeg har laget er ikke langt unna...hehe!

I mellomtiden kommer idag en liten liste over mine tips for oppussing/renovering! Det er på tide at jeg ødsler av all den kunnskap jeg nå har opparbeidet meg gjennom et år ;) I går var det nemlig 1 år siden jeg og hobbysnekker-mannen tok over leiligheten!! Helt utrolig! Så i det litt nostalgiske hjørnet om dagen... Her kommer lista!!

1. Kjøp boka ”gjøre det selv” - her finne du svar på det meste

2. Bruk internett til å finne svar på ALT det andre du lurer på – google de ”rareste” spm og du vil finne svar!

3. Sjekk nettverket ditt for ”eksperthjelp” – hvem kjenner jeg som kan hva?

4. Vær realistisk når det gjelder tiden som trengs – men ikke for pesimistisk, da mister du bare motet!

5. Kjøp materiale på obs! Bygg, her er det som regel billigst. Vær og nøye på å sjekke kampanjer hos byggekjeder o.l. ”Reklame, JA TAKK”

6. Tørr å gjøre arbeid selv – vær villig til å bli skitten på fingrene, ikke sett bort arbeid som du har lov å gjøre selv.

7. Vær tålmodig med kjæresten/ektefellen – det er urealistisk å tro at man skal være gode venner gjennom hele prosessen. La det være kort vei mellom tårer, hevede stemmer og latter!

8. Sørg for å ha bil med tilhengerfeste og takholdere, det er og en stor fordel å ha tilgang på en tilhenger.

9. Kall inn familie og venner på dugnad! Bak boller, kjøp brus eller pils og lag en sosial ramme rundt det hele. Det er mye kjekkere å jobbe når man er flere!

10. Fyll på med energi!! Husk å spise, det er en kjent sak at man blir irritert når blodsukkeret daler. Derfor er det viktig å ta spise- og kaffepauser – og ha alltid kjeks, sjokolade, frukt o.l. tilgjengelig dersom man skulle få en ”dupp”!

11. Ta pause(r)! Det er garantert at du/dere kommer til et punkt dere blir skikkelig leie om det er et stort prosjekt. Da kan det være veldig viktig med en pause og samle krefter og inspirasjon til å fortsette! Jeg og min kjære hobbysnekker mann dro 2 uker til Miami etter å ha pusset opp i 5 mnd, det kan jeg love dere hjalp på ;-)

12. Dersom du skal hente inn hjelp utenifra; sjekk annonnser i lokalavisa, arranger alltid en liten anbudsrunde – PRUT på prisen!! Her er det penger å spare :-D


Ha masse humor underveis ;-)) her er meg fra da vi nettopp hadde revet taket...huff som det støvet! Tror jeg bokstavelig talt hadde støv på hjernen en periode da....

Hva med dere andre bloggere? har dere lyst å dele deres tips med meg? Nysgjerrig på å høre!!

Ønsker alle en super tirsdag :-D

5 kommentarer:

Forførende Farger sa...

Jeg er såååå enig i de punktene du har satt opp. pkt nr 7, 10 og 11 er ekstremt viktig å ha i bakhodet
;-)
Husker ikke om jeg har sagt det før, men jeg har lagt meg til som følger.
Ha en fin dag!

ralfefarfars paradis sa...

Mange gode tips her...
Har ett tips; gjør jobben ordentlig- så slipper du å irritere deg senere..
kan jo bli fristet til enkle løsninger når det røyner på..hihi
Sikkert godt å være ferdig..så er jo oppussing en god test for parforhold..kortversjonen er å dra på ikea på en lørdag og ta t-banen hjem med en billybokhylle under armen!!
Ha en fin dag!!

Brigg sa...

Kjempefin header du har fått deg!! Og mange gode tips:-)

fru Karlsen sa...

Hei! Bra tips du kommer med. Har sansen for jenter som vil "klare sjøl", og ikke er redd for litt skitt under neglene.

Hilsen Inger

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.