onsdag 8. juli 2009

Skjønnhetens øy....

...Korsika!

Det skal mange adjektiver til for å beskrive Korsika - vill, vakker og uberørt er bare noen av dem. For 2500 år siden ga reisende grekere den tilnavnet "skjønnhetens øy". Andre har kalt den "Stillhetens og solens øy" mens forfatteren Sven Aurèn sier slik: "Korsikas skjønnhet griper en ikke om hjertet - den tar kvelertak".
Det er de store kontrastene, frodigheten, fargene og blomsterprakten som gir sannhet til de store ordene: Krosika er et fjelland, høyere og brattere enn de andre middelhavsøyene. 20 fjell strekker seg fra 2000 meter og opp mot Monte Cintos snøkledde 2700 meter...
Korsika er fransk, men kjemper en tilsynelatende håpløs kamp for selvstendighet. Øya har stort sett vært på "fremmede hender". Både fønikere, romere, arabere, Vatikanet, Pisa, Genova, England og Frankrike har rejert her. De har alle eid, solgt og byttet øya seg i mellom. Derfor er det et korsikansk uttrykk som sier "intet godt kommer fra havet".

På strendene og på kostbare yachter som duver langs bryggene soler de rike seg, mens inne i landet er det en annen tidsånd som råder. Her lever Korsikanerne mer i tråd med naturen og har ikke blitt innhenten av "tidsklemmen", de stopper gjerne og slår av en prat. Dog, uten fransk kommer du dessverre ikke særlig langt....
Maten på Korsika er smaksrik og variert, og inspirert av det franske og italienske kjøkkenet. Stikkord er spekemat, ost og sjømat. Vinen er ikke med som et humørinnslag, men som et essensielt krydder som setter spissen på måltidet, og velges med omhu. Maten følger gjerne årsiden og det naturen har å by på...

Om ikke så alt for mange ukene drar jeg og min kjære hit... til denne skjønnhetens øy.. og jeg gleder meg bare så utrolig masse!
Det skal bli en etterlengtet ferie hvor vi skal kosse oss masse, oppleve fantastisk natur, magiske strender og smaksrik mat...fyldige og lette viner, herlig korsikansk kultur og ikke minst...deilig kvalitetstid bare oss to...på skjønnhetens og stillhetens øy....


...nedtellingen er i gang.....

9 kommentarer:

Kerby sa...

nice blog

Min stil sa...

Åhh. Det så jo bare fantastisk vakkert og idyllisk ut. Drømmer meg helt bort, jeg...
Klæm Susanne

Tove sa...

Korsika er nyyydelig. For litt over tre år siden var vi på biltur i Europa i litt over en måned ( med en to åring, men det gikk så fint att:)) Da leide vi et hus på Sardinia og kjørte dit først. Var der i en uke og vel, det var liksom ikke såå fint, kjedelig mat osv.. På vei hjem tok vi en båt over til Korsika. Og for en øy! Kom i land i byen som heter ..ops nå sto det stille, men helt sør på øya. Bon et eller annet. Kjørte opp til nordsiden og byen .. tror jeg begynner å bli litt dement jeg... men iallefall "hovedstaden" på Korsika. Og ble der i to dager før vi tok båten til Nice. For det var så skjønt å komme til Frankrike, myyye bedre mat enn i Italia og mye blidere mennsker. Og finner dere en crepes resturant, så må du inn å prøve en crepe med nutella! Det er godt det:)

GOD TUR!! Er sikker på at dere kommer til å kose dere veldig:)

stjerneglass sa...

Å, drømmeferie! Helt utrolig nydelig!


Ha en fantastisk tur!

ralfefarfars paradis sa...

Dette ser jo bare herlig ut!! For et landskap, og hus bygd nesten på avgrunnen. Maten såg nydelig ut!! Den er jo en viktig del av opplevelsen;)
Får håpe at jeg en vakker dag kan reise dit selv også;)

Maya: sa...

Ååå, høres digg ut med kjærestur der. Skjønner at du gleder deg!

Maya

M sa...

Så deilig, du her heldig!
Kos deg masse! jeg har tatt litt bloggefri!
Klem, M

rosalucia sa...

Härliga bilder och spännande resa!!!
Och du har så rätt; Bakom molnen är himlen alltid blå!!!!
Här kommer jag att hälsa på igen...

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.