onsdag 9. juni 2010

Dag 5 - 1-0 til tapeten

for dere som måtte lure på å skaffe seg en tapetfjernemaskin fra Clas Ohlson til 299,-... ikke gjør det. den funker ikke, mest sannsynlig. kanskje på tapet som ble lagt i 2005, men ikke på tapet som ble lagt i 1955.

heldigvis fikk jeg en maler på besøk i går som fant ny løsning for meg. så nå blir det gipsplater. det betyr at taklistene må bort, noe som vi hadde håpet å unngå. men tror det blir mindre jobb med nye taklister enn med å få bort tapeten. det var i alle fall konklusjonen til maleren, og da stoler jeg på han.

i tillegg fikk vi også åpnet enda mer mellom stua og det som skal bli stort kjøkken;


(litt dårlig bilde tatt med mobilkamera)

her er bildet tatt fra stua, den rosa veggen som dere ser rett på skal ha høyskap på hele seg, og spisebordet skal stå foran. inn til høyre er hvor hoveddelen kjøkkeninnredningen skal stå.
 
litt elementer som jeg tenker skal få prege det nye kjøkkenet. vi har arvet 6 stoler i teak og svart skai som på bildet med tilhørende bord som skal være spisemøblementet vårt. den røde smeg'en er solgt, og nå tenker jeg den nye skal være i pastellgrønn, kjenner jeg får litt hjertebank av denne fargen. hva tror dere?

som jeg nevnte skal vi altså ha gips på en del av veggene i stua, men ikke alle. i går kom jeg frem til at veggen som skal ha pipe og peis skal vi beholde det originale panelet som jeg fant under "ørten" lag med tapet, papp o.l. skal enten bli helt hvitt, eller bare hvitkalket slik at trestrukturen vil være synlig gjennom det hvite.den lekre kaminen må nok bort. men bak den finnes det en teglsteinspipe som selvfølgelig skal frem. håper det skal gå relativt problemfritt å få bort den gamle mørtelen. det har jeg jo klart før i forrige leiligheten så det må gå igjen!

i dag skal vi ut å få tak i tynne gipsplater. noen som kan anbefale noe?

12 kommentarer:

Kaspara sa...

Heisan Kristine
Aj, aj hvor dere jobber og står på!!! Når jeg ser alle detaljene som skal prege det nye hjemmet fra fine teakstoler, mintgrønt Smeg-kjøeskap, herlig lampe og stol fra loppis osv. og ser rommene er jeg sikker på at det må bli et drømmested å bo!
Masse lykke til med sjauinga!
Klem fra kaspara

Rebecca sa...

Det samme skjedde oss faktisk, møkkatapet og alt for mange vegger med råpanel. Noe av panelet ble malt (for at mannen ikke skulle føle at han "bodde i ei hytte (vi er ikke HELT like i prioriteringene)) mens resten fikk gips. Det du tenker på er sikkert sånne helt helt tynne gipsvegger, 6mm eller hva de nå er, men etter noen samtaler med elektrikersvigerbror som har lang erfaring med egen og andres oppussing gikk vi for standardgipsplater Grunnen er at de tynne er så tynne at de knekker og brekker bare du ser på dem. Og jeg er glad vi valgte som vi gjorde, for de standard vi kjøpte fikk kjørt seg nok på sin vei opp på veggen de altså, tror samtlige var litt slitne i kanten til slutt.

Ang priser er det ingen som slår Smartclub sine, helt sant. Og en gipsplate er en gipsplate. Usikker på Smartcblubs beliggenhet rundt omkring i Norge, men de var i alle fall minst tjuekroningen billigere enn andre vi fant. Byggmax er vel ikke helt ille på pris de heller.

Lykke lykke lykke til!

(Og ang gammel mørtel - brukte du sandblåser eller pirket du ut for hånd? Vi har nemlig et prosjekt til høsten med en murvegg vi bare halvveis har fått fikset opp...)

Maria sa...

Jeg har superlyst å pusse opp et gammelt hus. Mannen er i og for seg gira han også, men da måtte han ha tatt seg permisjon og gjort det på heltid, for at det ikke skal ta alt for lang tid. Har jo to små barn 50% av tiden og det gjør jo et oppussingsprosjekt litt utfordrende. :)

ralfefarfars paradis sa...

Dere er skikkelig flinke!! Jeg har skrapt tapet av et rom engang- og det var i grunnen nok- så jeg er helt enig i at gipsplater er veien å gå;) Kjøkkenet blir såå fint- skulle såå veldig gjerne hatt smeg selv- og hadde nok stått mellom grønt-eller blått her..hihi- kanskje jeg skal legge kjøleskapet vårt ut på finn- da hadde det blitt baluba;)

Hvite tulipaner sa...

Det er så spennende å følge med på prosjektet deres! Får masse tips og inspirasjon til vi skal ta vekk veggstriene i stua vår om ikke så lenge.
Mintgrønt SMEG er jo bare såå lekkert!Go for it!:)

ESMERALDAS HJERTE sa...

FLINKE DERE!! det her ser veeeldig bra ut!!! Også tror jeg at den gule tapeten (vurderte den i en tidligere oppgave)sammen med nytt pastell-Smeg blir NYYYY-DEEE-LIII!! Steinar har en del tips inne på sida si; nattensbrod.net/husbloggen- tror det ligger noe der om gipsplater også...

smask til deg:)

Tullefrans sa...

Den mintgrønne fargen er du ikke alene om å få hjertebank av! Den var rett og slett helt fantastisk.

Rådet om tapetfjernemaskinen er notert. Det var kanskje for mye å håpe på at det skulle gå glatt.

Allis i Eventyrland sa...

Så spennende å følge med! :) Lykke til med tapetfjerningen!

sMarte sa...

Aiai... Tapetfjerning er ikke bare gøy nei. Vi lånte en tapetfjerner fra Maxbo, og den funket kjempefint! Ellers er det moro å se at dere skal ha gammelt teakbord m/stoler som spisestue. Vi er nemlig på jakt etter et slikt vi også. Har ikke funnet det perfekte enda, men vi heller litt mot hvit skai. Når denne oppussinga blir over blir det jaggu gøy å innrede asså! Lykke til videre! :))

Novelty & Nowtion / ND! sa...

Så flinke dere er!
SMEG i mint er lekkert, har det selv på kjøkkenønskelisten min.Lykke til videre med oppussingen,det blir spennede å se det ferdige resultatet!

Littlew sa...

Hei :)
Må si dere virkelig står på dere to. Må ha en spesiell interesse for oppussing..! Veldig artig å følge utviklingen og jeg er ikke tvil om at det blir lekkert når dere er ferdig.
Gleder meg til fortsettelsen :)

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.