mandag 28. juni 2010

Mens vi var i Kina...

..så hadde vi snekker i leiligheten for å fikse unna litt småtterier! En bærevegg skulle fjernes, badet utvides med nye vegger, ei dør skulle flyttes og ei anna kles igjen. Veldig behagelig at det skjedde litt i leiligheten mens vi slafset nudler i Kina!

Nå at det er full åpning mellom kjøkkenet og spisestua. Bæreveggen som stod her kunne tas bort etter at det ble lagt et ekstra tykk og stødig bærebjelke mellom kjøkkenet og spisesuta. Den bittelille utfordringen nå blir å finne noe smart for hullene som dere ser i gulvet, hvor veggene stod før...


Den flinke snekkeren har og hjulpet til med å bygge nytt skap til oss. Det blir en løsning hvor vi må gjemme et lite garderobeskap delvis i stua ettersom større bad stjeler halvparten av det som opprinngelig var gangen.Det er dette som skal bli større bad. Nå må vi bare ha rørlegger og elektriker innom en tur før veggene kan kles igjen, før mureren kan komme for å støpe og legge flis. Håper det ikke tar så alt for lang tid.. kjedelig å måtte kjøre på Obs! for å gå på do i lengden ;-)

Det er kanskje litt vanskelig å "skjønne" planløsningen uten å ha vært i leiligheten. Men fra gangen gikk det dør inn til ene soverommet. Siden vi nå skal ha bad der så må den døra bort, upraktisk å måtte gå gjennom badet for å komme inn på rommet.. så da skal denne åpningen kles igjen..

..og døra inn til rommet (som skal bli arbeidsrom) måtte flyttes til et annet sted;Når en snekker har vært på ferde i en uke, revet, bygget og flyttet så blir det en del rask og rusk! Heldigvis har vi stor bil, og med henger fikk vi med oss hele lasset i en omgang. Rent treverk, som var stort sett det vi kastet i dag, er faktisk gratis å kvitte seg med!


Men etter en ny riverunde i dag så var det plutselig fullt igjen i stua! Så i morgen blir det ny tur til avfallsmottaket!

8 kommentarer:

Lill-Marita sa...

Vi har fyllt 3 containere, vi :P Dyrt!
Hvor mange m2 er det dere pusser opp nå?
Jeg får angst for hver cm som forsvinner - vi er nødt til å isolere vegger og da går det noen cm her og der.

Snedig Snelle sa...

Velkommen tebake! Spennande tider med oppussing....e veldig kjekt å følga med, for eg vett at det komme te å bli smashing når det e ferdig :-)

Ha ein fin kveld!

citten sa...

Spennendes, spennendes. Greit at man kan hive treverk ja - gjorde det selv da vi heiv litt før vi skulle ha visning :)

Jorun sa...

Velkommen tilbake!

Og takk for tips, jeg tror jeg må ut og sortere treverk fra andre greier som vi lagrer på verandaen nå.

Maria sa...

Så spennende å følge med :)

cano sa...

Måtte dere søke kommunen når dere fjernet en bærevegg? Må det ikke stå en "byggherre" ansvarlig når en bærevegg fjeres? Vurdere å fjerne en vegg vi tror er en bærevegg og da fikk vi beskjed om akkurat dette. Viser det seg at veggen vår er en bærevegg er det uaktuelt. For mye styr. Er det lov til å spørre om denne forandringen var en stor kostnad? Jeg bare lurer:) Lykke til med oppussing hilsen en annen som pusseropp :)

Linn sa...

Så spennende med oppussing:)
Velkommen til give-away på bloggen min:)

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.