søndag 27. juni 2010

Tilbake fra Kina

2 uker i Kina er tilbakelagt, og jeg sitter igjen med masse inntrykk. Kina er virkelig et land i forandring, og kontrastene melllom Vest og Øst, Fattig og Rik, det Urban og det Moderne sitter løst. I løpet av de 2 ukene har vi reist rundt en del, egentlig litt for mye. Men så var denne turen heller ikke utelukkende ferie. Den var heller forretningsreise, med litt ferie innimellom!

Turen startet i Shanghai hvor vi hadde leid oss privat guide for en dag. Det anbefales i en så stor by som Shanghai, hvor de færreste snakker engelsk og prisnivået gjør det økonomisk forvarlig. Da fikk vi sett de viktiste turistattraksjonene og samtidig opplevd litt av det lokale ispedd med de "hemmelige" stedene som man ikke finner selv som turist.

Shanghai besøkes årlig av ca 80 millioner kinesiske turister, og ca 10 millioner vestlige. Byen har ca 1 million taxier og ca 10 millioner sykler og mopeder...

I de "mindre" byene vi besøke (og da må jeg bruke anførselstegn, for i Norsk målestokk var det absolutt ikke små byer, men byer med rundt 1 million innbyggere i Kina er knapt et by..), var det ikke så vanlig med vestlige turister, og vi fikk nesten en slags kjendisfølelse på kroppen der alle pekte og stirret, syklister nesten syklet av veien og ungjenter ville ta bilde sammed med meg med meg.
I løpet av turen fikk vi også besøkt et panda-senter som jobber for å sikre bestanden av pandabjørner i Kina. Pandabjørnene lever utelukkende i Kina, men er dessverre en utdørende dyreart som i dag er totalfredet. Det finnes ikke mange pandaer igjen som lever i frihet. Og derfor finnes det slike senter som det vi besøkte, som jobber for å oppfostre pandabjørner i fangenskap. Men disse dyrene hadde det nok veldig bra, ut i fra hva jeg kunne bedømme.Det ble også tid til å besøke interiørmesser og markeder. Jeg fant masse fint, og drømmen om min egen butikk er kanskje et skritt nærmere!?


Etter rundturen vår var vi igjen tilbake i Shanghai for noen siste dager med bare fri. Disse ble godt utnyttet med besøk i verdens 3. høyeste bygning, besøk hos skredderen, enda mer sightseeing, akrobatikkshow og late kvelder på hotellrommet med nudler og VM!

Jeg kunne vist så mange flere bilder og fortalt masse mer, for det har virkelig vært en tur med mange nye opplevelser, lukter og smaker. Men, nå er det tilbake til Prosjekt Tyholt igjen! En intensiv uke venter, og jeg håper å få vist bilder imorgen av hva snekkeren har syslet med mens vi var borte!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Velkommen hjem. Det ser ut som dere har hatt en fin tur med mange inntrykk. :)

Maria sa...

Så kjekk tur det høres ut som. :)

Allis i Eventyrland sa...

Så spennende! :) Håper du skriver litt mer om turen etterhvert!

Unknown sa...

Sikke en dejlig blog du har og sikke en skøn tur du har været på.
Jeg ville også gerne derned en dag, det er så meget anderledes end hvad man er vant til i hele Europa.
Spændende:)

Hilsner Vicki

citten sa...

Velkommen hjem :)
Høres ut som en artig tur - sier ikke neitakk til flere blogginnlegg om Kinatur jeg!

Lykke til fremover med oppussing, gleder meg til å følge med på hva dere skal gjøre med huset!

Ellen Marie Albertsen sa...

Så veldig kjekt ut!:D

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.