mandag 19. juli 2010

Blandebatteri fra Ikea?!?

Som kjent har vi kjøkken fra Ikea på gang, og har i utgangspunktet kjøpt oss blandebatteri fra Ikea og. Men nå viser det seg at rørleggeren ikke er særlig intererssert i å montere dette... Og som jeg og har skjønt er dette ganske vanlig, mange rørleggere vil rett og slett ikke gå god for blandebatteri fra Ikea, pga. de mener kvaliteten ikke er god nok.

På forrige kjøkken hadde vi Ikea blandebatteri, og vi opplevde ikke noen problemer med dette i løpet av de 2 årene vi brukte det. Men på nettet leser jeg ymse omkring temaet.. noen mener det bare er tull fra "grådige" rørleggere som vil selge sine egne merker, mens andre kan fortelle om erfaringer med lekkasjer og dårlige varer fra Ikea.

Så... er det noen som titter innom som har erfaring eller tanker omkring dette? Jeg vil gjerne ha noen innspill her!

Dyrt fra f.eks Grohe....

Eller halve prisen fra Ikea?

23 kommentarer:

Unknown sa...

HEI!
Selv har jeg ingen erfaring med dette. Men mine foreldre hadde i noen år ett blandebatteri fra Ikea. Som du selv nevner er det flere som har hatt lekkasjer på disse. Og det har også foreldrene mine. Når de nå byttet kjøkken, valgte de å heller kjøpe blandebatteri med mer kvalitet. Og tror nok jeg selv ville gjort det samme.. Jeg tror man får det man betaler for... :)

Håper dere finner ut av det :D

Klem Hverdagsspiren

Anonym sa...

Mitt ikea-kjøkken blir levert hos meg denne uken og jeg har kjøpt det blandebatteriet du har bilde av... Jeg har ikke tidligere hatt kjøkken fra ikea men kjenner mange andre som har det og har aldri hørt om noen som har hatt problemer med det! Den første rørleggeren jeg snakket med ville ikke montere andre blandebatterier enn de de solgte selv, men han var helt ærlig på at det var fordi de ikke ønsker at andre aktører skal kunne være på markedet!!... Den andre jeg fikk tak i synes det er helt ok! Har forresten hatt servant og kran fra ikea på badet mitt i 5 år, og har ikke hatt noe å utsette på det! Lykke til! :)
Ha en strålende oppussingsuke!
Jannicke:)

Rasofiel sa...

rørleggere tjener mer på å selge deler fra de produsentene de samarbeider med, en på selve arbeidet de gjør. de tjener grovt på dette, og det er derfor de ikke vil montere f.eks blandebatterier du har kjøpt selv. En håndtverker er dessverre ikke lenger det det var...
Har selv hatt blandebatteri fra ikea i 6 år. Aldri hatt noen form for problemer. mica

Frk.Fjong sa...

Jeg leste nettopp noe om dette i avisen, men klarer ikke å finne artikkelen. Poenget var at man burde velge kvalitetssikrede blandebatteri. Det kan også være lurt å sjekke om de kommer med garanti (ser at noen har 5 års garanti).

Vi har blandebatteri fra ikea og dette lekker, så vi tenker å få dette skiftet.

Frk.Fjong sa...

Her er en artikkel fra Sintef: http://www.sintef.no/Byggforsk/Nyheter/Ikke-kjop-blandebatteri-uten-dokumentasjon/

og denne fra ikea:

http://www.ikea.com/ms/no_NO/customer_service/FY10_sintef_blandebatterier.html

Med andre ord skal det ikke være noe i veien for å kjøpe blandebatteri fra ikea ;)

SuperLine sa...

Hei! Vi har blandebatteri fra Ikea både på kjøkken og bad, har hatt det i henholdsvis 4 og 1 år. Ingen problemer ang lekasje, men de var litt knotete å montere! Særlig det på kjøkkenet var det en del slit med, men når det bare kom på plass har det fungert utmerket.En av grunnene til at rørleggerne ikke vil montere det kan jo være at det er vanskeligere?

Spunk og boblemukk sa...

Vi har ikke kjøpt blandebatteri på ikea, men på smart club. Rørleggeren sa det samme som deres. Han kunne montere det, men ville ikke stille noen garanti ved monteringa. Vi likte designen så godt, og så var vi studenter på det tidspunktet, slik at vi ikke hadde så god råd, så vi lot ham monterte det. Nå,5 år etter, er resultatet at vi må bytte ut blandebatteri som lekket OG benkeplate som har sprekt pga dette.I tillegg har ikke proppen i vasken fungert på mange år. Så nå må vi jo på nytt ha inn rørlegger for å gjøre jobben. Det ble dyrt med andre ord, men denne gangen kjøper vi Oras eller noe med kvalitet.

Anonym sa...

Hei!

Jeg har samme blandebatteri fra IKEA som vist på bildet. Jeg spurte rørleggeren før jeg bestilte kjøkkenet, om det var greit at jeg tok IKEA sitt blandebatteri. Fikk beskjed om at det var OK.

MEN: Var på IKEA (stavanger) for noen dager siden og da var det blandebatteriet du har bildet av tatt vekk fra utstillingen. De på kjøkkenavdelingen sa at det ikke lengre var i sortimentet deres...

Snuppimamma sa...

Et av problemene med IKEA batteriene er at ledningene ned til røret er av plast, ikke metall. Det er relativt stor rissiko for at disse skal "eksplodere" på grunn av vanntrykket.

Vi hadde en rørlegger hjemme i forbindelse med noe annet og da han så at vi hadde IKEA-batteri sa han at det var det første han ville gjort noe med i huset - og vi hadde MYE å gjøre!

Fyren var ung og tjente nok ikke så mye på å si det, men jeg vet jo ikke..

Vi valgte i alle fall å bytte det ut (på et senere tidspunkt når vi faktisk skulle pusse opp det rommet).

Valgets kvaler..

Lykke til :)

House of Dogs sa...

Hei!

Dette har faktisk jeg hørt også, men jeg har en kompis som er rørlegger og han monterte selv Ikea blandebatteri i huset sitt for han var veldig fornøyd med varene deres. Ikke minst fordi Ikea hadde visst lenge garanti enn mange av leverandørne han jobbet med til dagelig.. Og det eneste blandebatteriet vi har hatt problemer med kom faktisk fra oras (det sprakk på toppen), så etter dette har jeg ingen betenkligheter om å bruke Ikea sitt...

Jeg lurte forøvrig på om jeg kan spørre hvor dere har kjøpt de stilige kjøkkenflisene deres? Kunne tenkt meg noe lignende til gangen vår!

Ønsker deg en flott kveld!

Klem

Lisen sa...

Hei! Vi har selv montert dette blandebatteriet fra IKEA da vi pusset opp kjøkken og er veldig fornøyd! Den er veldig praktisk og blir mye mindre søl når man har kontroll på vannet med den slangen. Vi har ikke hatt noen problemer med blandebatteriet. Min mor fikk kommentar da en rørlegger skulle montere hennes fra IKEA (en annen type), men hun har heller ikke hatt noe problemer med det.

Vi har lagt inn en stoppekran(?) så vi stenger vannet når vi reiser bort. Anbefaler å gjøre det! :)

Heidi sa...

Hei, visstnok er standard størrelsen på ikea blandebatteri/ rør ikke det samme som norske (og danske) rør - dette er det jeg er hørt er grunnen til at rørleggere ikke vil innstallere ikea blandebatteri.

Håper du finner noen som kan innstallere den, jeg er slev i gang med ombygging av kjøkkenet mitt så jeg forstår hvor irriterende det er.

Jorun sa...

Vi grublet mye på akkurat det samme i vinter, og droppet IKEA-batteriet.

Et av argumentene våre var at siden vi ville bruke timebetalt rørlegger til hele monteringsjobben, ble det omtrent like billig å bruke et batteri han allerede var kjent med (heller enn å betale for at han skulle lese bruksanvisning og dimensjonstall, og så dobbelsjekke alt fordi vi ikke stolte helt på rørene).

Som bonus fikk vi en miljøvennlig vannsparefunksjon som IKEA ikke har enda ;-)

Project Vibes gate sa...

vi fikk samme svar fra rørleggeren vår, og da har vi bestilt de andre armaturene våre selv + utstyr fra designkupp.no, så rørleggeren tjente ikke noe på uttalelsen.. hmm.. synd dog, for mange av armaturene fra ikea er flotte og ikke minst rimelige!!! .. men når du står med et hansgrohe armatur i hånden og kjenner tyngden - så merker du pris og kvalitetsforskjellen!!!

idyll sa...

Jeg har et slikt ikea blandebatteri som du viser på bildet. Har montert det på badet til bollevask og har fungert helt supert i 2 år. Ingen problemer, lekkasjer eller noe:)

små og store drømmer sa...

Vi har også IKEA landebatteri både på bad og kjøkken. Aldri hatt problemer på de 2,5 årene vi har bodd her hvertfall.

SsSsS sa...

Vi har hatt akkurat dette blandebatteriet i 3 år nå, og til dags dato ikke hatt noen problemer med det. Det er utrolig praktisk i bruk, da slangen kan draes ut, og man kan spyle litt hvor man selv vil.
Høvding S monterte dette selv uten nevneverdige problemer, og mest sannsynlig minst like godt (om ikke bedre) enn en rådyr rørlegger skulle ha gjort det. Følger man bruksanvisningen kommer man langt!

Rikke - fargesirkelen sa...

Vårt ikea blandebatteri lakk som en sil etter et par-tre år. Da kjente jeg at hele konstruksjonen hadde blitt "slapp i draga".

Anonym sa...

kommer batteriene fra ikea flatpakka også ? hehe..
Det er billig helt til du må rive opp gulvet pga vannskader og ja til HEIMLAGA vi tjener mer på produktet enn selve jobben som stort sett alle yrker gjør ellers ville jo markedet kollapset...
kjenner du en seriøs rørlegger hør med han først og fremst de som er og monterer vet best etter

Anonym sa...

Men for all del bare kjøp de fordi i firmaet mitt har vi avtale med IF og tro meg det er det vil faktisk tjener Mest på!! forsikrings jobber med vannskader så vi tjener bedre på at dere sparer inn. men er jo tungvindt uten bad i en måned men altså det er jo mulig at det holder lenge med du vet aldri

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.

Reseller De Nature sa...

Jual obat herbal de nature asli untuk berbagai penyakit kelamin dan sebagainya
gejala kutil kelamin atau jengger ayam
cara pengobatan kutil kelamin dengan
obat untuk penyakit kutil di kelamin
Obat herbal selain kimia untuk kutil kelamin pria yang ampuh
Cara terbaik untuk pengobatan kutil kelamin tanpa operasi
Obat paling ampuh atasi kutil kelamin wanita
Cara penyembuhan kutil di kelamin
Cara pengobatan kutil di kelamin
Obat kutil kelamin resep dokter
Cara herbal mengobati kutil kelamin
Cara mengatasi kutil kelamin pria
Cara mengobati kutil pada kelamin
Cara menyembuhkan kutil pada kelamin
Cara mengatasi kutil pada kelamin pria
Cara mengobati penyakit kutil pada kelamin
Cara menyembuhkan kutil pada kelamin pria
Cara alami menghilangkan kutil pada kelamin
Cara mengobati penyakit kutil pada kelamin pria
Cara menghilangkan kutil di sekitar kelamin
Cara menyembuhkan kutil kelamin secara tradisional
Cara mengobati penyakit kutil kelamin secara alami
Cara mengobati kutil kelamin secara tradisional
Cara menghilangkan kutil kelamin wanita
Cara mengobati kutil kelamin pada wanita
Cara mengobati kutil di kelamin wanita
Cara menghilangkan kutil kelamin pada wanita
Cara mengobati kutil kelamin pada pria
Obat kutil kelamin apotik
Obat kutil kelamin di anus

Unknown sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini