mandag 5. juli 2010

Dag 32 - "Og hvitt skal det bli..."

...og hvitt ble det!!
Eller i alle fall på vei til og bli. Heldigvis er jeg ikke en innbitt-male-hater, male-tid er tenke-tid - tid for refleksjoner og ettertanke! haha ;-) Men jeg liker å male så lenge kroppsstillingen ikke blir helt ut av proposjoner, jeg liker å være nøyaktig, passe på at det ikke renner og at det ikke blir stygge skjolder. Med litt radio i bakgrunnen og smågodt på lur så blir det ikke så ille altså!

Men så igår, måtte jeg male tak! Tak er ikke noe særlig å male.. kink i nakken og øyner som buler opp i pannebrusken! Nei, takmaling er ikke noe terapi! Men så er det nå en gang sånn, har jeg lært etterhvert - noen ganger bare må man, og jeg har valgt det selv (for andre gang på under 2 år!!!) så det er bare å bite tenner sammen og svinge kosten! Ja sånn står jeg og sier til meg selv... Heldigvis, vet jeg så inderlig godt (ettersom det faktisk er andre gang på under 2 år at vi pusser opp i stor stil) at det blir veldig bra til slutt. Det er verdt strevet! phuuu...heldigvis!

I går klarte jeg altså og komme meg gjennom 2 strøk i taket i den kommende spisestua. Som dere ser har ikke senga fått noe soverom enda, og hybelkomfyren har ikke fått noe kjøkken...enda!

Ettersom jeg har en litt over snittet ivrig mann, jeg tuller ikke når jeg sier at han aldri blir trøtt, aldri lei av  hele oppussinga, helt SANT! (han lirer riktignok av seg noen trønderske gloser i ny og ne når en spiker eller gipsplate gjør seg vanskelig, men utover det står han gjerne på tidlig som sent..sukk), men ja, ettersom han er veldig ivrig etter å få alt gjort så ble det bestemt at vi likesågreit bare skulle rive siste rest av kjøkkenet og. For vi trenger jo egentlig ikke vannet og vasken og skuffene i det gamle kjøkkenet vel? Neida, vi kan jo bare samle vann på 8 store pepsi-max flasker i forkant - så har vi i alle fall vann! Så sånn ble det da i helga. Og nå er kjøkkenet altså helt ribbet.


2 av veggene har fått gipsplater, mens vi håper å slippe unna med litt maling øverst på siste veggen, ettersom denne skal flislegges ganske langt opp. Vi bestemte oss også for å legge flis på kjøkkengulvet. Og da må vi ha gipsplater under + primer. Ettersom kjøkkenet er i 2. etasje, og vi har en annen leilighet under oss, satser vi på å klare oss uten varmekabler. Flise-prosjektet ble bestemt i løpet av en liten kjøretur fra Melhus til Trondheim (drøye 20 min..) og på impuls dro vi innom Righ Price Tiles, bestemte oss for flis, kjøpte flis og lastet inn i Berlingoen. Så i løpet av en time var den grublingen fiks-ferdig! Herlig! Noen ganger må man bare "go with the flow"... Ellers kan vi jo holde på til neste sommer!

På tampen her tar jeg med et lite triks som jeg har plukket opp på TV2-programmet "Tid for Hjem";
Ganske morsomt produkt som hjelper deg å fjerne stygge sprekker som en gjerne får når bl.a. vinduslister og karmer males. Jeg sprøytet bare forsiktig på, smurte utover med fingeren, lot det tørke og så malte jeg over igjen. Slik var det før;Og sånn ble det;
Anbefales :-)
Jeg kjøpte den på Obs Bygg, men kan nok kjøpes overalt ellers hvor maling selles!

Denne uka her starter vi å jobbe med badet!
Det betyr at innflyttningsdagen er i sikte!!

P.S. Tusen takk til dere som legger igjen kommentar! Veldig kjekt at dere tar dere tiden og bryet. Kjekt og også motiverende og vite at det finnes noen som følger med på oppussingen. Beklager at jeg ikke helt får til å komme innom dere alltid...tiden strekker bare ikke helt til...Håper på tilgivelse ;-)

9 kommentarer:

Eli Betten sa...

Dere er noen skikkelig oppussere! :) Dette tar jo notime.. Skikkelig moro å følge med på dere - kanskje jeg snart kommer i gang med å male sy/kontorrommet mitt :D hihi..

La luz del norte sa...

Spennende å se hvordan dere får det!! Slitsom tid med oppussing, men det er jo verdt det etterpå! God sommer videre til dere!

victoria (huset i byen) sa...

Så flinke dere er, her har vi snart bodd i huset i 2 år og ennå ikke ferdig, selv om det groveste nede ble ferdig fort, men det er alt små pirk som står igjen, og soverommene oppe... morsomt å følge med.....
klem victoria

House of Dogs sa...

Jeg er forholdsvis ny leser av bloggen din, men må innrømme at jeg er blitt helt hekta! Synes dere har så mange spennende planer fremover så må inn å sjekke hver gang jeg ser det er en oppdatering;) Heldig du som har en mann som liker oppussing, min smboer er stikk motsatt så skal noe gjøres her er det stort sett opp til meg gitt:P

Lykke til videre med oppussingen! Følger spent med på prosjektene deres:)

Klemmer

PS: De brilleetuiene var bare råstilige!!

Rosa sa...

KJenner meg att i mykje her, ja. Har ei noko stiv skulder her etter 2 dagar med takmaling og 1 dag med veggmaling. Og medan eg malar driv mannen på med flising på badet. Tilbakeflyttingsdag håpar me vert iløpet av sommaren... :)

Janne sa...

Om ikke jeg husker helt feil, så så jeg slike hvite opalglass vaser his deg tidligere?! Hva går sånna for? Jeg har funnet 5 på loftet hos min mormor og tenker å selge dem:)

Maria sa...

Det er så spennende å følge med på prosjektet deres. Jeg har en over gjennomsnitlig nøyaktig mann når det kommer til maling, så han har aldri sluppet meg til med malerkosten (og det har egentlig passet meg utmerket) før forrige helg. Da klarte jeg desverre å bevise at jeg var like nøyaktig som ham, så nå blir jeg nok innviet i flere maleprosjekter snart. Hehe :)

Minmill sa...

Hei på deg. Kan ikke dy meg for å legge inn en kommentar etter å ha lest innlegget i dag.

Jeg ville ikke lagt fliser uten varmeklabler. Tenk dere litt om. Jeg har en søster som har fliser på gulvet i gangen og hun bor i 2 etg. med en annen leilighet under. Flisene er alltid iskalde å trø på. Det tror jeg er fordi flismaterialet er så hardt, som stein, slik at det aldri vil bli varmt. Jeg bare nevner det fordi jeg vil at dere ikke skal angre dere. Fliser er kjempeflott på kjøkkenet og jeg har også lyst på det når vi en gang pusser opp kjøkkenet.

Herlig at du har oppdaget fugemassens magiske effekt. Jeg har sikkert brukt opp drøssevis av de tubene hjemme hos oss da det virket som om tidligere eiere ikke har skjønt det. Hihi.

Lykke til videre med oppussinge. Jeg er innom her når det er noe nytt.

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.