mandag 12. juli 2010

Dag 38 - mere hvitt og gipshjørner

"Du skal ikke sove bort sumarnatta" har jeg lest på flere blogger i det siste... og det gjør vi jammen meg heller ikke! Når det er helg jobbes det tidlig som sent.. heldigvis kommer det en sommer neste år og, om livet forsetter som normalt ;-) gleder meg til den.. for jeg tror jeg blir værende inne store deler av denne sommeren gitt! Takk Gud for selvbruning....

Men veggene mine, de skal ikke få noe selvbruning, som i Kina, er det i mitt hjem stas å være hvit! (Jepp, jeg fikk flere komlipenter i Kina for min fine hvite hud... jau jau..) Men tilbake til veggene mine. De begynner virkelig å bli fine. I forrige leiligheten gjorde vi det "lettvindt" og la panel, overalt - på vegger og i tak. Men den tiden er forbi - jeg ble rett og slet (drit)lei av panel!! Og det har resultert i at panel er rett og slett banlyst i hele andre etasjen vår....


Litt dårlige mobil-bilder - jeg glemmer stadig vekk å ta med kamera i leiligheten...
Alt som skal bli hvitt i stua er nå ferdig - både tak og vegger.
Litt gulmaling har og sneket seg inn, det er fordi denne veggen skal få denne tapeten:


Tapeten er ankommet fra det store utland, og venter bare på at jeg skal få tid til å legge den!!
(Tapeten er fra missprint)

Noe av det nye som vi har lært så langt i oppussingen er bruken av gipshjørner! Når det er lagt gipsplater i/rundt hjørner så brukes det lister i jern (eller lignende materiale, usikker hva det er..) som skrus på hjørnene, så sparkels det over i 2 omganger med medium sparkel og pusses. Det resulterer i nydelige rette hjørner som på bildet her:


og her:

Vi har og vært på Ikea i helga og hentet store deler av kjøkkenet vårt. Og jammen lærte jeg ikke noe av den seansen og; ikke gå i gang med å plukke kjøkken kl 20:30 på en fredagskveld. Det tar nemlig litt tid + du må laste dette på hengeren din + du må kanskje bære det helt opp på loftet ditt. Og vips så er klokka nærmere midtnatt før du er ferdig!! Hva har jeg lært: tenkt over tid og vær realistisk - ikke alt er gjort i en fei!!

(forrige gang fikk vi kjøkkenet plukket, levert og bært opp i leiligheten for et par tusenlapper)

9 kommentarer:

Maria sa...

Har selv hatt sånne "selv-plukk" bommerter på IKEA. At det tar lenger tid enn forventet, at ting er tyngre enn forventet. At det ikke får plass i bilen når det kommer til stykke. Har sikkert flere bommerter i vente :)
Likte tapeten kjempegodt :)

ESMERALDAS HJERTE sa...

flinke, flinke dere!!!! Kjenner at energiske sommerfugler våkner til etter et besøk her inne:) Den gule tapeten er herlig humoristisk og glad; tenker meg det blir utrolig fint!!

KLEMKLEM!

victoria (huset i byen) sa...

Så flott det blir, kjempe flinke er dere.... Er det noe jeg har lært av oppussningen er det å ikke flytte inn før det er ferdig.... For det går sååååå mye saktere når du er kommet i hus..... Men blir veldig motivert til å rulle opp ermene og bli ferdig når jeg ser hvor flinke dere er.... Så takk....
klem victoria

AnnaJohanna sa...

Å så fint det blir!!Flinke dere er, kjempe kul tapet. holder på å pusse opp selv og har bestillt tapet fra retrovilla.dk Nå skal jeg rett inn å kikke på siden du har bestillt fra, elsker tapet!!

Ha en flott kveld videre

Rosa sa...

Åh, det einaste eg syns er dumt med at det var fine tømmerveggar i stova mi, var at då kunne eg ikkje "kreve" den tapetveggen eg har drømt om så lenge.

I kombinasjon med tømmerveggar er det juksepanel som gjeld hjå oss, og eg har blitt ganske god på å male perlestaff ;)

Tove sa...

Så herlig å følge oppusinngen din! Jeg får leve ut min egen oppussingsdrøm via deg, for jeg ser at du har akkurat samme smak som meg! Miss-print-tapeten er min drømmetapet for gangen. Blir nok noen år enda til jeg kan få det slik jeg vil ha det her hjemme, så i mellomtiden kan jeg kose meg med bloggen din. Jeg bor også i et 50-talls-hus, men her var det dessverre ingen originale detaljer igjen å ta vare på. Men under 5 lag med tapet fant vi en nyyydelig grå, tapet med enkle geometriske former. Har vært fan av 50-tallsgrafikken i mange år, og gleder meg stort over at de endelig har begynt å produsere kule tapeter igjen. Legg gjerne ut linker av inspirasjon du finner til huset ditt. Her er en link fra meg til deg:
http://www.deconet.com/product/125239/Orange_eyeball_table/desk_lamp

Tove sa...

Det linke-greiene gikk visst ikke. Men det er altså en nettbutikk som selger vintage design møbler.

www.deconet.com

IngJoh sa...

Her var det jammen noen gode tips å snappe opp. Vi holder jo på med loftet og vi tenker mye på skal vi gå for gips og sparkel og dill og dall eller skal vi gå for ferdig malte veggplater?

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.