lørdag 24. juli 2010

Montering av kjøkkenet fortsetter...

Jeg er travelt opptatt med å få kjøkkenet mitt ferdig om dagen.. Og det er så GØY! hver dag kommer jeg litt lengre og ferdig kjøkken kan umulig være veldig langt unna!

Det har vært noen feilskjær her og der, og denne uka her har jeg vært innom IKEA hver eneste dag! Men det blir da bra til slutt!

I dag har jeg hatt en kjempeflink (og for å ikke snakke om nøyaktig) svigerfar på besøk. Han skulle i utgangspunktet hjelpe meg med benkeplaten, men måtte rette opp kjøkkeninnredningen litt her og litt der, for å sørge for at hele kjøkkenet er i vater. Selv er jeg ikke så glad i det der vateret..hehe, men jeg vet jo at det er viktig at alt er rett.

Utover ettermiddagen fikk vi omsider kappet til benkeplata, og etter at jeg pusset nye hjørner der hvor det trengtes i kveldinga, så er benkeplata nå klar for montering.

En del skuffer og skap har også kommet på plass og i løpet av de siste dagene.
Herlig å se at det går fremover!!Vi har også fått oss ny kaffemaskin, gleder meg til å kunne nyte en deilig kaffe lattè i min egen stue!

Benkeplata er i heltre bjørk og må ha masse behandling så vidt jeg har skjønt! Er det noen som har lyst å dele sine tips til behandling av benkeplate i heltre? Kjekt å høre hva andre har gjort!

I neste uke venter flislegging av området over kjøkkenbenken, montering av høyskapene og kanskje jeg og rekker tapetsering med den gule tapeten? Jeg gleder meg!!

13 kommentarer:

Rosa sa...

Flinke og nøyaktige svigerfedre er gode å ha! Eg har òg ein slik, og han har vore uvurderleg i oppussinga av huset vårt :)

Nyt helga litt òg, mellom montering og flislegging ;)

Jane sa...

Så flinke og effektive dere har vært :0) Kjøkkenet begynner jo virkelig å ta form. Og *sukk* dere har jo kjøpt dere slik kaffemaskin jeg ønsker meg såååå sårt.
Tenkte på å kjøpe det til min kjære i bursdagsgave, men så kom jeg på at det kanskje er jeg som ønsker meg den mer enn han. Så får heller kjøpe den i gave til meg selv. Thihi...

Gleder meg til å se utviklinga fremover på kjøkkenet.
Lykke til videre med oppussinga

Klem Jane.

Maria sa...

Vi kjøpte en sånn boks med behandlende middel på IKEA, men har enda ikke kommet så langt at vi har behandlet noen ting - det har jo bare gått to år siden vi flyttet inn, haha :)

Karoline sa...

Det kommer til å bli så supert det kjøkkenet altså! Jeg gleder meg SÅNN til å komme igang med å bygge mitt kjøkken når jeg ser dine bilder :)

Jeg kjøpte heltre-benkeplate til å bygge barbord av i den forrige leiligheten min, og den trengte mye mindre vedlikehold enn jeg hadde sett for meg. Jeg var flink og oljet i flere omganger med sånn gugge de anbefaler den første uka, og etter det trengte den ikke egentlig noe mer. Jeg tror jeg olja den én gang etter ett år, og det trenger den nok, men det er jo null stress. Vil dog anbefale å bruke maskeringstape på veggene og sånn, for oljen lager ufjernbare gule flekker ;)

Ida sa...

Åh, Nespresso-maskinene er bare best! Gled deg til deilig kaffe ja! :D
Jeg har en annen modell, den billigste, og den fungerer som bare det! ;)

g u r o sa...

Eg blir imponert...gong etter gong!

Når det gjeld benkeplate olja eg ei benkeplate i eik ein gong, men trur eg kanskje var lat og la på for tjukt lag... Det vart nesten litt klissete etter at den var tørr, og det er ikkje så stas. Heldigvis var det berre ein liten del vi hadde fiksa på, så då vi seinare bytta ut heile plata gjorde vi det ikkje på samme måten. Trur trikset var å gjere det i fleire runder, men utan for mykje olje kvar gong. Men eg er jammen ikkje sikker lenger, så dette var kanskje ikkje eit veldig brukande råd..hehe.. :)

Lukke til!!
Sommarklem

Datt sa...

Åååh, så BRA det blir! :D

Anonym sa...

Hei, jeg pussa opp kjøkken for fire år siden og la heltre benkeplater... Det viktige er å olje på undersida også før du monterer dem fast. Ellers er det lett for at de vil bøye seg! Og som en av de andre sier: viktig å ta flere tynne lag enn ett tykt!! Jeg oljer ca en gang i året nå, og det holder... Fikk noen stygge ringer av noe som har stått litt lenge... de fjerna jeg med å gni en halv sitron på og skrubba litt med en kjøkkensvamp... vaska bort og gjentok der det trengtes... nå er nesten ingen ringer synlige :-) der jeg hadde brukt sitron, olja jeg først og lot det trekke over natta, så olja jeg hele plata! Lykke til med resten av jobben!! Benthe (som også bor i Trondheim)

Heidi sa...

Oi så raske dere er...vi er ikke kommet så langt men så jukser vi litt da vi har noen som setter opp kjøkkenet for oss men det er mest da hele kjøkkenet(rommet altså) ikke er i vater.

Tips til bordplata: olje! + pass på at det ikke kommer mye vann på ( ja det er sikkert kanskje unødvendig å si men vi hadde en stor kaffemaskin som lakk...og vi så det ikke før bordplata ble veldig stygg...ja ja heldigvis skulle vi ha ny uansett).

Kos deg med nytt kjøkken. Bildet av mitt kommer opp snart :)

Kristine sa...

Så flinke dere har vært! Det ser ut som det kommer til å bli kjempefint, gleder meg til å se det ferdige resultatet! :)

interiørinteressert 3barnsmamma sa...

hei. jeg har en venn som har heltre benkeplate fra okea. hun har behandlet den med en hvit olje flere ganger, og da ble den veldig fin og lys. jo flere strøk desto lysere blir den.

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.

Unknown sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini