tirsdag 30. november 2010

Smarty fra Nordpeis!

Det er skikkelig sprengkulde i Trøndelag om dagen!
Da er det fint å ha peis. Når vi overtok leiligheten stod det en gammel kamin her, med kombinert parafin- og vedfyring. Ikke noe særlig å fyre med sammenlignet med hva som finnes av peiser i dag. De gamle ovene er ikke særlig miljøvennlig, og ikke like energieffektive som nye peiser.

Ny peis er gjerne noe som mange forbinder med stor kostnad. Denne lekre peiser fra Nordpeis, fikk vi for under 10.000,- på Byggmakker!


Husk at dersom du har ny peis, er den mest sannsynlig en rentbrennende peis, det betyr at papir, reklame og papp ikke skal brennes i denne! Vi bruker opptenningsved og opptenningsbriketter for å få fyr.

I anledning den kommende julefeiringen har jeg hengt opp ei grein på pipa. Greina kjøpte jeg på Plantasjen. Foreløpig har jeg ikke dykket så langt ned i julekassene mine, og derfor er det bare 2 snørkrystaller og 1 liten sølvfugl som har fått plass på greina.

Denne murveggen har flotte, røde teglstein i bunn. Og jeg var lenge i tvil om disse skulle få se dagens lys eller ikke. Jeg konkluderte med ikke. Jeg husker hvor mye jobb det var i forrige leilighet, og ikke minst hvor mye støv som kom. I steden for slemmet vi pipa med betongpuss og malte den hvit med 80 glansgrad!

Ønsker lesere som titter innom en flott tirsdag!

13 kommentarer:

Nina sa...

Jeg har bodd 30 år i et hus med en svær musteinspeis - og forstår godt løsningen med å slamme og male. Det hadde nok jeg også gjort dersom jeg hadde blitt boende i barndomshjemmet mitt som jeg først kjøpte opp. Men så havnet jeg på oldeforeldregården ;). MED en ny peisinnsats som har innsyn fra tre sider. Kan tror vi koser oss med ilden om kvelden. Det eneste problemet er at vi har vånnbåren varme i gulvene, koblet på jordvarme - og det er nesten for lunt og godt til å fyre. Det er vanskelig å få både i pose og sekk - men å ha det varmt og godt har aldri vært noen bakdel. Kos dere videre med lun varme i demseber - januar - februar og sikkert litt i mars også.

med blanke ark // susanne sa...

ooo denne har vi planer om å kjøpe også! :) må også gjøre noe med veggen, da den er malt med strukturmaling.... Funker slamming på det også, mon tro? Kjempefin vegg du har laget!

Jane sa...

Dette ble jo kjempe lekkert :0) Har selv hatt ei svær pipe dekket med teggelstein, og husker jobben med å få vaska den og støvsuga den. *puh* Blir rent sliten bare ved tanken. Løsningen dere har gjort er kjempe flott synes jeg, samtidig så er den mye enklere også. Lekkert med den greina med pynt over. ;0)

Ha en fin dag.

Klem Jane

Janne sa...

Ja, huttemegtu, det er kaldt om dagen!
Jeg er mye hjemme for tiden, så her fyres det godt her også. Så fint det ble med peisen! Og den trollgreina har du vært heldig med, synes jeg; kjempefin! Synes det er så mange av disse greinene som er så stusselige, med litt for lite "krøll" på seg og alt for få greiner. Hmm...må kanskje sjekke ut plantasjen jeg også da. Strindheim, antar jeg?

Klem, Janne:)

Janne sa...

99,- var jo billig, spør du meg;) Har funnet noen til dobbel pris, og ikke i nærheten av like fin og krøllete... Plantasjen neste...hihi;)
Nå er det 8 uker igjen til termin her, og det ser jeg fram til! Svangerskapet her har vært pyton, så jeg håper å få igjen formen etter at minstemann har kommet. Håper bare han blir like snill og sovende som storebroren var...krysser fingre;)

63 grader nord sa...

Den grein ideen var skikkelig god! Har så lyst å pynte opp litt bak peisen ( men har angst for å lage hull i vegger og spesielt i murpussen! ;0) ). Men ei grein kan vi jo feste langt oppe og så henge ned i tråd og så er det jo bare å pynte ivei! Smart!

Ha en fin dag!

PS: Kom gjerne en tur innom bloggen min, jeg har en Kreativ konkurranse gående og en liten GIVEAWAY, prøver å reklamere litt for den nyåpna Eplabutikken min "Det lille ekstra".

Velkommen innom!

Anonym sa...

implementation in Beijing and other places [url=http://christianlouboutindaffodile2013.webstarts.com]christianlouboutindaffodile[/url] I didn't see the place as bear habitat We [url=http://christianlouboutinoutletstore2013.webstarts.com]christian louboutin outlet store 2013[/url] 385 and Part 3122 31255aiii - Clarification [url=http://cheapchristianlouboutin2013.webstarts.com]cheap christian louboutin 2013[/url] latching system allows it to be quickly [url=http://monclerscoatsale.webstarts.com/]moncler coats sale[/url] place your food out on a rock or small island [url=http://christianlouboutindaffodile2013.webstarts.com]christianlouboutindaffodile[/url] efficient pour traiter les contractures [url=http://monclerscoatsale.webstarts.com/]moncler coats sale[/url] initiatives and various services Many [url=http://monclersoutlet.webstarts.com/]moncler outlet[/url] safest harnesses are the 5 or six-point http://www.onlyyoutony.com dead of night and I could have tumbled down
pages that is increasing thousand of pages [url=http://christianlouboutinad.WebStarts.com]christian louboutin ad[/url] reputable Install the BackdoorProrath [url=http://menpoloshirts.webstarts.com/]men polo shirts[/url] Benefits of laser therapy include: no [url=http://poloshirt.webstarts.com/]polo shirt[/url] multilevel dubbed magicyourlife the true [url=http://monclermenjacket.webstarts.com/]moncler jackets for men[/url] that make them the best option for child [url=http://polotshirt.webstarts.com/]polo t shirt[/url] a floor following your thought cities Tag [url=http://monclerscoatsale.webstarts.com/]moncler coats sale[/url] viiHead rest and baby insert acts like a [url=http://christianlouboutinad.WebStarts.com]christian louboutin ad[/url] included to nominate the acceptable [url=http://christianlouboutindaffodile2013.webstarts.com]christianlouboutindaffodile[/url] great extent to be successful Why news paper

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.membayangkan dokter yang akan melihat organ kelaminya Tapi ingatlah bahwa faktor malu itu yang bisa menjadikankan penyakit anda ini semakin lebih serius. Misalnya dengan munculnya rasa gatal-gatal pada daerah yang terinfeksi.

Unknown sa...

Suwun booss... Artikele apik tenan he..!!
nderek langkung badhe sebar kabar kangge ngobati wasir, kula gadah obat ingkang ampuh lan aman kangge njenengan sedoyo monggo dipun

tumbas nopo dipun tulung sebaraken njih. matur suwun.Obat Herbal niki sampun terdaftar teng BPOM, Kangge informasi lewih lengkape

monggo hubungi mawon 0821-3454-7772 utawi Pin BB 7EB05AAB.
cara-menghilangkan-ambeien-alami
cara-mengobati-ambeien-paling-ampuh
cara-mengobati-ambeien-dengan-alami
cara-menyembuhkan-ambeien-berdarah
cara-mengobati-ambeien-bagi-orang-hamil
cara-cepat-mengobati-ambeien
cara-menyembuhkan-bengkak-ambeien
cara-menghilangkan-benjolan-ambeien
cara-mengobati-ambeien-ibu-hamil
bagaimana-cara-mengobati-ambeien
cara-menyembuhkan-ambeien-dengan-cepat
cara-mengobati-penyakit-ambeien-tanpa-operasi
cara-mengobati-ambeien-parah
cara-mengobati-wasir-pada-ibu-setelah-melahirkan
cara-menyembuhkan-ambeien-pada-saat-hamil
cara-mengatasi-wasir-yang-berdarah

Reseller De Nature sa...

Jual obat herbal de nature asli untuk berbagai penyakit kelamin dan sebagainya
gejala kutil kelamin atau jengger ayam
cara pengobatan kutil kelamin dengan
obat untuk penyakit kutil di kelamin
Obat herbal selain kimia untuk kutil kelamin pria yang ampuh
Cara terbaik untuk pengobatan kutil kelamin tanpa operasi
Obat paling ampuh atasi kutil kelamin wanita
Cara penyembuhan kutil di kelamin
Cara pengobatan kutil di kelamin
Obat kutil kelamin resep dokter
Cara herbal mengobati kutil kelamin
Cara mengatasi kutil kelamin pria
Cara mengobati kutil pada kelamin
Cara menyembuhkan kutil pada kelamin
Cara mengatasi kutil pada kelamin pria
Cara mengobati penyakit kutil pada kelamin
Cara menyembuhkan kutil pada kelamin pria
Cara alami menghilangkan kutil pada kelamin
Cara mengobati penyakit kutil pada kelamin pria
Cara menghilangkan kutil di sekitar kelamin
Cara menyembuhkan kutil kelamin secara tradisional
Cara mengobati penyakit kutil kelamin secara alami
Cara mengobati kutil kelamin secara tradisional
Cara menghilangkan kutil kelamin wanita
Cara mengobati kutil kelamin pada wanita
Cara mengobati kutil di kelamin wanita
Cara menghilangkan kutil kelamin pada wanita
Cara mengobati kutil kelamin pada pria
Obat kutil kelamin apotik
Obat kutil kelamin di anus

Unknown sa...

Obat Wasir Obat Ambeien Cara Mengobati Wasir Cara Mengobati Ambeien Obat Herpes Obat Kutil Kelamin Obat Kadas Obat Kudis Obat Kurap Obat Keputihan Cara Mengobati Keputihan Pengobatan Keputihan Obat Gatal Selangkangan Obat Gatal

Simon sa...

Bagi Anda Yang Ingin Bisnis Gratis Tanpa Mengeluarkan Modal Uang Sepeserpun Silahkan Ikuti Panduan Dan Tutorial Terbaik Disini

Unknown sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini