tirsdag 1. mars 2011

Før og etter - del 1

Jeg har noen bilder liggende fra slik leiligheten så ut for 1 år siden. Tenkte jeg skulle vise dere noen smakebiter i en liten serie! I dag kommer del 1.

Spisestua/stua før:


Slik ser det ut nå:


Må nesten skrive litt hva vi i grove trekk har gjort.

- Åpningen mellom stua og spisestua er utvidet. Den gamle spisestua var opprinnelig et soverom (selv om de som bodde i leiligheten sist brukte det som spisestue de senere årene). Det var altså vegg med dør mellom kjøkkenet og spisestua. Denne veggen fjernet vi helt. Vi ønsket en mer åpen løsning, og vi ønsket god plass til spisebord.
- På veggene gikk vi først i gang med å prøve gjerne striene som lå der. Det viste seg å være en ganske så håpløs jobb. Jeg anbefaler vel egentlig ingen å gå løs på gammel tapet, det er skikkelig drittjobb og blir som regel aldri helt bra. Anbefaler derimot 6mm rehab gipsplater. Det er kjempetynne gipsplater som bare skrus rett opp på eksisterende underlag. Skjøtene sparkels, og du kan da enten tapetsere eller male. Og resultatet blir kjempebra! Våre vegger ble malt hvite.
- På gulvet ble linoleumsbelegg i stua og teppe i spisestua fjernet til fordel for det lekre tregulvet som befant seg under. Tregulvet var skittent og så ikke veldig bra ut. Men en real omgang med ordentlig pussemaskin, beregnet for slik jobb, gjorde underverker. Jeg ønsket å beholde uttrykket av de gamle treplankene og valgte derfor å kun behandle med klar lakk. Jeg valgte vannbasert lakk, ettersom det er den som skal gulne minst. 3 strøk med lakk ble påført.
- Taket i stua var egentlig fint, såkalte takess plater, vi valgte derfor å kun male dette. I spisestua lå gammeldags "fattigmannspanel", og den opprinnelige planen var å male dette hvitt. Men, det viste seg at de gamle panelbordene blødde/gulnet gjennom den hvite malingen. For å slippe å "klabbe" mer med dette bestemte vi oss rett og slett for å skru opp takess plater også i spisestua. Det gir og et litt mer helhetlig inntrykk mellom spisestua og stua når disse har likt tak.
- Til slutt ble ene veggen i spisestua tapetsert med gul tapet fra missprint. Den ene langveggen fikk store høyskap fra Ikea for å ha plass til masse oppbevaring. Fargekombinasjonen mellom den gule tapeten og mintgrønn Smeg stammer fra kjøkkenets originale farger. Det var nemlig slik at de gamle kjøkkenskapene var gule og mintgrønne innvendig. En nydelig kombinasjon fant jeg ut. For meg har det vært viktig å beholde noe av leilighetens gamle sjel, det vitner på en måte om litt respekt for det som har vært og sånn det skal bli. Viktig å ta vare på husets sjel ;-)

I tillegg har vi malt alle vindusposter hvite og alle rom har fått nytt listverk. Det var masse tekst fra en oppussingsjunkie!!

Del 2 av min lille før/etter serie kommer!

12 kommentarer:

Løvinnen sa...

Veldig fint:)

Sukkertøy for øyet sa...

..Jeg elsker trappa Deres
Helt fantastisk :)

...Super-mennesker
=
Dere det :)

små og store drømmer sa...

Elsker før og etter innlegg.
Dere er flinke!! :)

Maya: sa...

Ååå dere er så flinke!!! Du er et av mine forbilder hva gjelder oppussing, dere får til alt ser det ut som. Og arbeidsmot og tålmodighet må dere ha et lass av tror jeg. Gleder meg til del 2 og kanskje 3 og 4 kommer også;)

Maya

Anonym sa...

Wow!!! Looks great ;-). Greetings from Germany

w sa...

Så flott det ble:)

W

Anonym sa...

Lekker trapp,gulv og kjøkken men synes personlig at det virker litt "rotete" i kosehjørnet. Tror det er pga.veggpynten og at bildene henger for høyt og at de har ulike rammer.

Ingunn sa...

Helt fantastisk! Dere er så flinke :)

Unknown sa...

cara mengobati penyakit wasir ambeien tanpa operasi

Unknown sa...

Obat Wasir Obat Ambeien Cara Mengobati Wasir Cara Mengobati Ambeien Obat Herpes Obat Kutil Kelamin Obat Kadas Obat Kudis Obat Kurap Obat Keputihan Cara Mengobati Keputihan Pengobatan Keputihan Obat Gatal Selangkangan Obat Gatal

Simon sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini

Unknown sa...

Cara Cepat Mengobati Penyakit Herpes Menggunakan Obat Herbal Alami Paling Ampuh Dan Murah Silahkan Klik Disini Untuk Membeli