onsdag 2. mars 2011

Før og etter - del 2

Før og etter innleggene er noen av de morsomste og lage. Det er så kjekt å se hva vi har fått til, og hvor forandret det er blitt! Herlig!!

Når jeg og mannen pusser opp så har vi til nå fordelt enkelte rom på hverandre. Denne gangen fikk jeg kjøkkenet (han fikk badet..). Effektiv arbeidsdeling! Og selvfølgelig har den andre veto-rett mot visse ting....

Kjøkkenet som var i leiligheten fra før var ikke noe Ikea-kjøkken. Det var et ordentlig håndverk..solid og utrolig forseggjort! Jeg ville egentlig prøve å beholde noe av det opprinnelige kjøkkenet, men skuffene var trege og gammeldagse, og overskapene var ikke så veldig praktiske.. Så da valgte vi å rive det ut. Den biten tok mannen seg av! Det satt godt!!

Litt vanskelig å forklare hvilke vegger o.l. som ble flyttet på og tettet igjen, men jeg kan prøve. Rett ovenfor kjøkkenbordet som er på "før-bildet" var ene inngangen til kjøkkenet, fra gangen. Denne inngangen tettet vi igjen, for å få et større og mer åpent kjøkken. På den måten fikk jeg plass til den svære gasskomfyren som mannen absolutt ville ha! I steden laget vi et lite vindu i denne veggen, ut mot gangen. Det gir lys fra kjøkkenvinduet i gangen, pluss det er alltid hyggelig å hilse på gjester fra kjøkkenet når vi inviterer til middag! Lag meg så nevne litt oppsumert hva vi har gjort ellers...

- Mellom kjøkkenet og spisestua gikk det før en helvegg med dør. Denne ble fjernet for å åpne opp mellom kjøkken og spisestue. Veggen stod ned i gulvet, og derfor kunne vi ikke fortsette tregulvet inn på kjøkkenet ettersom det nå hadde store gap i seg etter veggen. Jeg kunne heller ikke velge parkett, laminat el.l. ettersom jeg følte selv det måtte være noe som brøt helt med tregulvet. Valget falt da på store betong-lignende, brune fliser. Gipsplater ble skrudd i som underlag, disse primet vi (bare sånn for sikkerhetsskyld) og så flisla vi (ehhem, jeg!!).
- Selve Kjøkkenet er fra Ikea. Og jeg valgte og ikke ha overskap, for å skape et åpent og enkelt uttrykk. Til gjengjeld valgte jeg store høyskap i spisestua for å kompensere for oppbevaringsplass.
- I taket valgte vi igjen å skru opp nye takess plater. For å ta med oss helhetlig inntrykk fra både spisestue og stua som har samme platene. I tillegg valgte vi å sette inn spotter i tak.
- Veggene fikk rehab gipsplater, skjøtene sparkelet og så malet hvite. Over kjøkkentbenk og komfyr flisla jeg med hvite fliser i 10x10 cm størrelse.
- Vinduskarmene ble malt hvite, og nye listverk ble lagt rundt vinduet.

That's it! Enkelt å summere opp... langt verre og mer tidkrevende og faktisk gjøre det!

Jeg har noen deler til av før-og etter serien min som følger videre!! Stay tuned :-)

8 kommentarer:

Glede sa...

Hei! Resultatet ble utrolig flott. Liker spesielt godt Smeg-kjøleskapet og flisene over benken. Vi har ikke bestemt oss for hva vi gjør med veggen over benken enda, da steketoppen er på en halvøy. Men - skal vi ha noe, synes jeg slike flis er utrolig stilig! :) Dere er flinke!

Agnethe sa...

Knallfint ble det! Og det kjøleskapet er jo litt til å dø for. :)

Unknown sa...

ååååååååååå fytti GRISN, blei æ sjalu eller KA!!!!!!!
SMEG kjøleskap!!!!!!!!!!Æ har likedan bare på mine kjøkkenskap <3 <3 <3 nyyyydeli eller hur

IngJoh sa...

???!! ville du virkelig kvitte deg med de nydelige brune flisene på kjøkkenet??!! :-) :-) Ja det var litt av en forandring hehe.. flotters Kristine, du kan dette her!

Unknown sa...

cara mengobati penyakit wasir ambeien tanpa operasi

Unknown sa...

Obat Wasir Obat Ambeien Cara Mengobati Wasir Cara Mengobati Ambeien Obat Herpes Obat Kutil Kelamin Obat Kadas Obat Kudis Obat Kurap Obat Keputihan Cara Mengobati Keputihan Pengobatan Keputihan Obat Gatal Selangkangan Obat Gatal

Simon sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini

Unknown sa...

Cara Cepat Mengobati Penyakit Herpes Menggunakan Obat Herbal Alami Paling Ampuh Dan Murah Silahkan Klik Disini Untuk Membeli