torsdag 7. april 2011

Karel Appel

Veggen over sofaene våre har vært hvit lenge. Vi har ventet på det rette bildet... og så har vi vel ventet på å få tid til å finne det rette bildet. Og så plutselig fant vi det, på en kunstauksjon på nettet. Hverken jeg eller mannen min kan påberope oss å ha veldig peiling på kunst. Men vi hadde sett for oss et abstrakt bilde med sterke farger! Og valget falt på kunstneren Karel Appel. Karel Appel var en Nederlandsk maler, billedhugger og keramiker. Les gjerne mer om han på Wikipedia her.

Bildet heter Personnages 3 og er et litografi.

Jeg syns bildet ble en utrolig kul kombinasjon sammen med 70-talls lampa vår kjøpt hos Utopia Retro Modern i Oslo. En av mine favoritter i leiligheten! En annen favoritt kan skimtes i høyre hjørne på bildet over! Legg og merke til den lekre, retro aviskorga. Et nytt arvegods fra en snill tante og onkel av min mann.

Jeg har og fått meg en ny, svart leselampe, fra Bohus. Passer veldig fint sammen med de andre svarte kontrastene som jeg har litt dilla på for tiden.

Det fine trebrettet og lysestaken er fra Kremmerhuset. Den nye puta med svarte og hvite striper er egenprodusert. Stoffet kjøpte jeg på Ikea, og dette enkle trekket ble sydde jeg på en liten time. 1,5 meter stoff for 60 kr, og foreløpig har jeg kun brukt 40x60 cm til dette trekket! God deal!


Tipser dere til slutt om kunstauksjonen hvor vi kjøpte bildet, http://www.fineart.no/.
Bildet hadde en galleripris på 8000,-
Men siden vi var tålmodige og gikk i budrunde fikk vi det til en god del lavere pris - anbefales!

16 kommentarer:

Lidyll sa...

Passet kjempe bra hos dere, synes jeg*smile*

....og så må jeg si! Så utrolig hyggelig stue!Åh...taklampa, teakbordet, den brune skinnsofaen...åh...*sukk*

...me like!*smile*

La luz del norte sa...

Hei!

Finner du frem på lørdag, tror du?

Elin er sikkert enda bedre på å beskrive enn jeg.

Du kjører fra byen mot Vikhamar. (Dvs, du må ta av E6 på Ranheim og så kjøre over E6 og videre mot Vikhamar/Malvik)

Etter rundkjøring på venstre side av E6, følger du bare veien et godt stykke, du passerer noen jorder og en avkjøring til Ranheim, videre noen jorder til og så kommer en sving og en del bebyggelse, samt en Bunnprisbutikk på venstre side. Du skal passere to lyskryss (jeg tror det er to) og etter det kommer en høyre sving. TIl venstre i den svingen ligger et gatekjøkken, tror jeg. Etter den svingen skal du snart ta til venstre mot en låve/gård og der tror jeg det er skiltet til Milde Mathilde og en frisør +++

Håper Elin kan rette opp hvis noe ble feil... :)

Vi sees!

Ida Victoria sa...

Kjempestilig bilde! Jeg har også handret litt på finart. Bra nettsted, og man kan som du sier gjøre noen bra kjøp der! Også digger jeg kunst-bladene som dumper ned i postkassa mi med jevne mellomsom etter jeg ble medlem i kunstklubben via fineart.no :)

an-magritt sa...

Du har det så FINT!
Og bildet var vakkert. ♥

Anonym sa...

Nice home!!!

Anonym sa...

Gratulerer
Stilig bilde som passet godt på den veggen og til møblene..

Datt sa...

Heij, så bra du kommer i morgen! Jeg veit ærlig talt ikke hvor det er jeg! Bare at det er på Hundhammern i en låve! Håper jeg finner det når jeg leiter i morgen... :P

IngJoh sa...

Å digg digg... du så gjennomført. Den brune puta i sofaen din med pels på er også bare mmmmm digg digg... Syr du en til meg på oppdrag?

Tullefrans sa...

Det passet veldig godt inn!

Jeg er også temmelig kresen med tanke på hva som skal opp på veggen, uten at jeg har noen videre "peiling". Da er det så moro å plutselig komme over det bildet som er som skapt for rommet! Det endrer gjerne hele atmosfæren.

Ha ei flott uke! :)

Minmill sa...

Hei Retro dronningen. Det bildet gled rett inn hos dere. Og takk for tips om sted for å kjøpe kunst. Genialt med auksjoner. Puten du har sydd er superfin. Jeg er kjempeglad i kontraster med svart for tiden. Jeg synes dere har fått det så flott i ny leiligheten deres og det har vært gøy å følge med fra starten og fram til i dag. Du er flink og produktiv og du er ei sånn som inspirerer oss andre til å brette opp ermene og sette i gang.

Stina sa...

Fint litografi!

Vi hadde også tom vegg en stund før vi hang opp bilder. Synes det er bedre enn å bare henge opp et kjipt IKEA-bilde eller no, bare for å ha noe der.

Unknown sa...

cara mengobati penyakit wasir ambeien tanpa operasi

Unknown sa...

Obat Wasir Obat Ambeien Cara Mengobati Wasir Cara Mengobati Ambeien Obat Herpes Obat Kutil Kelamin Obat Kadas Obat Kudis Obat Kurap Obat Keputihan Cara Mengobati Keputihan Pengobatan Keputihan Obat Gatal Selangkangan Obat Gatal

Simon sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini

Unknown sa...

Cara Cepat Mengobati Penyakit Herpes Menggunakan Obat Herbal Alami Paling Ampuh Dan Murah Silahkan Klik Disini Untuk Membeli

Unknown sa...

Panduan Mengobati Segala Penyakit Cepat Sembuh Tanpa Operasi Menggunakan Metode Obat De Nature Herbal Terbaik