torsdag 24. mai 2012

Uterom i sommerværet

Jeg tror det er sommer nesten over hele Norge? Facebook flommer over av statusoppdateringer som hyller solen, sommeren og bare føtter og Plantasjen er stappfull av folk! Vi er rare vi nordmenn... glemt er den sure vinteren og den kalde våren! Nå er solen her og vi tilgir værgudene for alt de har sendt vår vei så langt i 2012. Jeg skal ikke si noe på det, for det er intet unntak her i gården. Verandaen som bel bygget på i fjor (akkurat ferdig 2 dager før Goggen meldte sin ankomst - iskald beregning) er ferdig beiset og malt, alt gjort på et par dager. Ja, vi kan hvis vi vil og må få verandaen klar for sommersola.

Grunnen til at jeg vet Plantasjen er stappfull, er fordi jeg har vært der selv. Trødd litt forsiktig rundt med handlevogn og sett meg litt ukjent rundt. For jeg har ikke drevet så mye med planter før. Min bestefar var gartner, og mamma har alltid vært flink med planter så jeg håper jeg er genetisk betinget på akkurat den fronten. Etterhvert fikk jeg da plukket med meg stemor, margaritter og spanske margaritter. Jeg aner egentlig ikke helt hva slags margaritter den første sorten er, det stod bare "margaritter" på den lappen... Jord kjøpte jeg og, gjødsel droppet jeg. Det ble for komplisert, og ikke hadde jeg googlet det på forhånd heller, så der var jeg bare for blank.

Så nå har jeg plantet og vannet, og resultatet er så langt veldig bra.


Et tre fikk og bli med hjem fra Plantasjen. Dette heter Salix Alba, og jeg fallt vel mest for det pga den kule stammen. Krysser fingrene for at det vil trives i krukka det er plantet i!

Som dere ser er det fortsatt blåteip på bildene som jeg viser, de ble nemlig tatt mellom første og andre strøket på gelenderet. Malingsjobben er ferdig og jeg har dandert blomstene mine litt rundt og. Den lille hagegonmen min har og flytet utendørs i finværet. Det får dere se mer av i neste innlegg tenker jeg.

Nå skal jeg pakke kofferten og ta med meg mann og baby til Stavanger. I helga skal det nemlig feires en helt spesiell dame, min mamma sin 60 års dag! Stor stas!

Ha en fin pinsehelg alle sammen - nyt sola!p.s. Til dere som er så snille og legger igjen kommentar til meg, beklager at jeg er for dårlig til å følge opp om dagen. Må nok bare innrømme at hodet ikke er heeelt over vannet etter at jeg begynte å jobbe etter endt permisjon. Jeg kommer sterkere tilbake så snart rutiner er litt mer på plass!

11 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

Så mye fint du har plantet, jeg skulle gjerne gjort mer i hagen- men det er ikke så lett med en selskapssyk baby;) kan gå trilletur til et gartneri- men i det siste har det vært for varmt til å trille så langt;)God tur til Stavanger;)

MittLilleHjerte sa...

Kjempefine planter, Kristine!!:)Likte godt det store treet:)
Deilig vær vi har fortiden, så en må bare nyte det:) Kos dere i din mammas 60-årsdag!;)
Klem Janne

Anonym sa...

Veldig fint ble det.Et godt tips er at jorda må være god og våt..Så ha derfor litt ekstra vann i den gropa blonsten skal stå i,da fester de små røttene seg raskere. Du kan bare kjøpe flytende gjødsel og ha i en hagekanne når du vanner.Vær litt forsiktig med gjødning før rota har fått satt seg i jorda etterat de er plantet. Lykke til:-)

Mamma :-)

Nordic leaves sa...

Herlig med litt blomster ute, det skal jo ikke så mye til for å få det fint. Treet var kjempekult!

Jeg har fortsatt ikke "landa" etter at vi fikk vår fine SMEG i hus, hehe:)

Håper du har hatt en fin helg!
Klem E

Unknown sa...

cara mengobati penyakit wasir ambeien tanpa operasi

kLINIK oBAT mANJUR sa...

Obat Keputihan Obat Keputihan Herbal Obat Keputihan Alami Obat Keputihan Manjur Obat Keputihan Ampuh Obat Keputihan Tradisional Obat Keputihan Gatal Obat Keputihan Bau Obat Keputihan Berdarah Obat Keputihan Di Apotik Cara Mengobati Keputihan Cara Mengatasi Keputihan Pengobatan Keputihan

kLINIK oBAT mANJUR sa...

Obat Wasir Obat Ambeien Cara Mengobati Wasir Cara Mengobati Ambeien Obat Herpes Obat Kutil Kelamin Obat Kadas Obat Kudis Obat Kurap Obat Keputihan Cara Mengobati Keputihan Pengobatan Keputihan Obat Gatal Selangkangan Obat Gatal

Simon sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini

Unknown sa...

Penyembuhan Metode Alami Dan Herbal Dari Produk Kami Yang Terampuh Termanjur Terbaik Tercepat Ikuti Petunjuk Yang Ada Disini

Unknown sa...

Bagi Anda Yang Ingin Bisnis Gratis Tanpa Mengeluarkan Modal Uang Sepeserpun Silahkan Ikuti Panduan Dan Tutorial Terbaik Disini

Unknown sa...

Panduan Mengobati Segala Penyakit Cepat Sembuh Tanpa Operasi Menggunakan Metode Obat De Nature Herbal Terbaik